Fiskesuppe og Cæsarsalat

Her får du fiskesuppe som kan lages på 10 minutter. Og du får servert Cæsarsalat med kyllingbryst. FiskesuppeIngredienser:1 fennikel, i tynne strimler2 finhakkede sjalottløk2 finhakkede hvitløkbåter2 stjerneanisolivenolje2 dl hvitvin1 l fiskekraft2 dl kremfløte3d dl knuste tomater2 ss smør300-400 g fisk i store terninger150 g blandede grønnsaker (gulrot, selleri, fennikel) i fine strimlersalt, pepperFremgangsmåte:Surr sjalottløk, hvitløk, fennikel og stjerneanis i litt olje til grønnsakene mykner. De skal ikke bli brune. Hell på hvitvin og la den koke nesten helt inn.Tilsett fiskekraft og fløte og la suppen koke til den tykner og mengden er redusert til ca. 1 liter. Smak suppen til med salt og pepper og ta opp stjerneanisen.  Mos gjerne suppen i en food-processor og sil den. Varm den og rør inn kaldt smør.Legg i fisketerningene og grønnsakene og la suppen trekke til alt er mørt. Server suppen rykende varm med nybakt brød til. CesarsalatCæsarsalaten er en verdensberømt klassiker. Myten sier at den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini, og ikke Julius Cæsar som det er nærliggende å tro. Opprinnelig består cæsarsalat av salat, dressing, parmesan og krutonger.Men jeg har gjort min egen lille vri. Tilsett litt grillet kylling og avocado, så får man en fantastisk god og mettende salat. Har du ikke kylling, kan du bruke bacon. Dressing2 stk eggeplomme2 ts dijonsennep2 fedd hvitløk2-4 stk ansjosfilet2 dl nøytral olje, f.eks. rapsolje - Her kan man spe med mer olje. Prøv deg frem.I en cæsarsalat spiller ansjosen en veldig viktig rolle. Noen rynker på nesa når de ser denne ingrediensen. Men prøv! Den gir dressingen den salte gode smaken.Ha eggeplommene til dressingen i en hurtigmikser eller pisk for hånd, sammen med sennep, hvitløk og ansjos. Kjør eller pisk sammen og tilsett olje i en tynn stråle. Smak til med sitron, salt og grovmalt pepper. Dette er samme fremgangsmåte som til aioli. 2 stk kyllingbryst1-2 stk romanosalat eller hjertesalat etter eget ønske1 stk rødløk, liten1 avocado i båter Krutonger4 skiver brød1 ss olivenolje1 ss smør1 fedd hvitløk Velg tykkbladede salater med god smak, som passer til den kraftige dressingen. For eksempel romanosalat eller hjertesalat.Stek eller grill kyllingbrystene og del i strimler. Ha over litt urtesalt.Skjær brød i terninger og stek gyllenbrune i smør og olje. Tilsett finhakket hvitløk og litt salt.La renne av på kjøkkenpapir eller en gammel lokalavis;). Skyll og rist godt av salaten. Jeg bruker en salatslynge. Da blir salaten utrolig crispy, og kan oppbevares lenge i kjøleskapet. Riv bladene i mindre biter.Rens og skjær løk i tynne skiver. Kutt avocado i båter. Bland gjerne salatbladene med all dressingen før du Anretter alt på fat. Legg over brødkrutonger, kylling, avocado og løkringer. Topp det hele med rikelig revet parmesan.
Program
Kokepunkt
Dato
29. juni 2015
Lengde
13:11

Kommentarer

(logout)