Torskerygg med potetmos

Alt for få spiser fisk, og særlig fersk fisk. I dette programmet lærer du å filetere torsk, og å lage stekt torskerygg med en supergod potetmos. Torskerygg med potetmos, strimlet grønnsaker og brunostskum4 gode biter torskerygg ( torskeloins ) med skinnLitt olje ( kan bruke animalsk fett eks. andefett, baconfett etc. )Litt smørHvitløk UrterSalt PepperRøkt skinke, som bacon, panchetta etc.Stekes med skinnsiden ned i olje, sett på lokk eller stekes ferdig i ovn ca. 10 min. tilsett smør og urter og glaserPotetmos:½ kg potet2 dl melk75 g smørSaltPepperKok potetene. Når potetene er kokt slår du av vannet, og har straks i varm melk, fløte og romtemperert smør. Mos potetene med stamper. Smak til med salt, pepper og litt cayennepepper. Hold potetmosen varm.Grønnsaker i strimlerLøkGulrotKålBeterSukkerertereller hva du måtte du ønske, det viktigste er fargesammensetning.Blandes med kjærner, urter, spirer, salt og pepper.Det hele svisses ( wok ) i olivenolje og litt smør til grønnsakene er ca. 70 grader og fortsatt crisp. Smak til med salt og pepper.BrunostskumGod fiskekraftSkummet melkLitt brunostGis et lett oppkok, ikke for mye, fordi det ødelegger proteinet. Gjøres med stavmixer, viktig å tilsette luft slik at det blir skumGarner retten etter det du har som er kult.
Program
Kokepunkt
Dato
29. juni 2015
Lengde
11:23

Kommentarer

(logout)