Lammeskank og Spagetti

Norsk lam er i verdensklasse. Her lager Kjetil Bruseth lammeskank med potetmos.Spagetti Bolognes er en populær rett i Norge, her får du gode tips til å lage denne retten så den ikke bare blir god men også næringsrik. Lammeskank på potetmos 4 pers. 4 stk lammeskank6 stk gulrøtter1 dl. olivenolje2 stk persillerot½ stk sellerirot2 stk rødløk (små)3 stk vårløk (små)½ chili2 fedd hvitløk2 ss hakket ingefærgod kvast rosmarin1 l tomatjuice0,5 dl kikkoman (eller annen salt soyasaus)  Potetmos½ kg potet2 dl melk75 g smørSaltPepper FremgangsmåteSett ovnen på 200°C.Bruk en kasserolle eller sort gryte, brun skankene med olivenolje (som tåler temperaturen i ovnen).Kutt rotgrønnsakene i terninger på ca 1x1 cm. Finhakk hvitløken, ingefæren, rosmarin og chilien. Hell i tomatjuicen og soyasausen.Ha alt i kjelen, la lammebena stikke opp av sausen.  Dekk til med et lokk eller alluminiumsfolie og sett maten i ovnen.Skrell potetene, del dem i fire og legg dem i kaldt vann.Lammeskankene skal breseres i ca tre timer. Snu skankene omrent hver halvtime. De siste tre kvartere steker du skankene uten lokk, og snur de jevnlig. Dette gjør også at sausen blir kokt inn og dermed mer smaksrik.Sett potetene på kok etter to og en halv time. Når potetene er kokt slår du av vannet, og har straks i varm melk, fløte og romtemperert smør. Mos potetene med stamper. Smak til med salt, pepper og litt cayennepepper. Hold potetmosen varm.Kutt vårløken i tynne ringer og bland dem sammen med de andre grønnsakene. Smak til med salt og pepper.Sett fram fire tallerkener. Ha potetmos på midten av alle tallerkene, og sett lammeknokene slik at de står stødig på potetmosen. Ha på saus og grønnsaker rundt kjøttet og potetmosen. Spagetti bolognaiseIngredienser300 g kjøttdeig /karbonadedeig½ stk løk1 stk stilkselleri (stangselleri)1 stk gulrot60 g bacon½ ts salt½ ts pepper2 ss tomatpuré2 dl melk1 boks hermetiske tomater250 g spagetti Slik gjør du:Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger.Stek løk og gulrot først, og lag ett hull i midten. 2. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den på middels varme.3. bacon og tomatpuré svisses så i pannen. Hell over de hermetiske tomatene.4. Tilsett melk og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.5. Kok spagetti som anvist på pakken.
Program
Kokepunkt
Dato
29. juni 2015
Lengde
10:41

Kommentarer

(logout)