Laks shashimi

Kjetil gir oss en innføring i hvordan gjenkjenne en helt fersk laks og hvordan man skal forberede fisken og få fine fileter. Deretter lager han en typisk japansk rett, laks shashimi, med nordisk vri. Sashimi med spirer 4 pers 1 ss god rapsolje1 ss sesamfrø1 ss hvitløk finhakket1 ss ingefær finhakket2 ss soyasaus300 gr lakseloin ( skinn og benfri, gjerne salma )litt wasabi på fingerdiv garnish ( må være enkle råvarer som eks. spirer, agurk, små baby salat blader, purre etc. )slik gjør du :smør ett tynt lag wasabi på tallerken dekk wasabien med laks som du kjærer i tynne skiver og dra det ut.  Dryss over med hvitløk og ingefær. Hell over soyasaus. Strø med sesamfrø,  og hell over varm rapsolje min. 230 grader  slik at det freser. Dekorer med salatblad og annen god garnityr som du ønsker.
Program
Kokepunkt
Dato
29. juni 2015
Lengde
08:57

Kommentarer

(logout)