Scaloppine med sitron

Kylling er populært i Norge, og mange kjøper ferdige kyllingbrystfileter. Kjetil viser her hvordan du ved å kjøpe hel kylling kan enkelt skjære til egne fileter og få store mengder flott kjøtt og bein til kraft i tillegg.  Deretter lager han den klassiske italienske retten Scaloppine av kylling.Scaloppine med sitron”Scaloppine al limone er en av de klassiske toskanske matrettene. Kjøttet som brukes er helst en filet fra kalveleggen som bankes flat før stekingen, men bruk gjerne kylling eller svin. Dette er utgangspunkt for en hel familie av lignende retter over hele Italia. Blant demest kjente er saltimbocca («så god at den slår salto i munnen»), scaloppine al marsala og piccate alla milanese. Hver by har sin egen variant, og er du på en trattoria og ønsker poteter eller grønnsaker til, må du bestille det separat. Den vanligste måten å servere den på, er mutters alene på en tallerken. "  (Utdrag fra boken "Båtmat - på to bluss i ferien", fra Erik Røed.)Til fire:4 kyllingbrystlitt hvetemel4 ss smør1 dl hvitvin2 sitroner1 klype sukkersalt og nykvernet pepperhakket persille Slik gjør du:Vend de flatbankede brystene i mel og urter og stek dem ikke mer kort på hver side i en panne med litt smør. Ikke bruk altfor varm panne, for da svir du smøret og får en besk smak på kjøttet. Snitslene er store, så du må nok steke i flere omganger, men ikke hell ut noe fra panna! Legg det ferdigstekte kjøttet på et fat, og smelt resten av smøret i panna.Hell i hvitvinen også, la sjyen koke ned til den tykner. Nå tar du i sitronsaft og en knivsodd sukker. Årsaken til det er å veie opp for at sitronene vi får kjøpt her i nord, er mye surere enn dem som selges i middelhavsområdet. Det har rett og slett med at de plukkes før full modning for at de skal klare transporten til oss. Skvis sitronen i hånden din, så fanger fingrene opp sitronsteinene! Smak til slutt sjyen til med salt og nykvernet pepper, og server snitslene med rykende varm sjy og litt hakket persille.”
Program
Kokepunkt
Dato
29. juni 2015
Lengde
09:14

Kommentarer

(logout)