Saltimbocca og blåskjell

Saltimbocca er en god italiensk rett som også er veldig enkel å lage.Du får også en fin oppskrift på blåskjell. Saltimbocca:600 g flatbiff av kalv, kylling eller svin skåret i tynne skiver8 skiver spekeskinkeparmesan8 blad frisk salvie1 ts pepper1 ss olje til pensling Originalt er kalv, men bruk gjerne annet lyst kjøtt. Bank kjøttskivene forsiktig flate med bredsiden av en kniv. Krydre med pepper.Legg en skinkeskive og ett salvieblad på hver biff, fest med tannstikker.Pensle dem med litt olje og grill dem i ca. 3 minutter på hver side. Risotto:400 g skogsopp200 g arborioris4 sjalottløk, finhakket1 dl olivenolje2 dl hvitvin7 dl vann1 ss smør100 g parmesanost, revetSalt8 cherrytomater4 eggeplommerFremgangsmåte:Rens soppen og del den i biter. Fres sopp, ris og sjalottløk i olivenolje til risen er godt dekket av olje og løken blank.Tilsett hvitvin, rør rundt med en sleiv eller slikkepott hele tiden. Tilsett vann, litt av gangen, under stadig omrøring. Risen er ferdig når den er myk, men den bør ha en litt hard kjerne. Vend inn smør og parmesan. Smak til med salt. Blåskjell i kremet bacon:HvitløkBaconfløteUrterEplemost / hvitvin Rens blåskjellene, stek hvitløk og bacon i olje, tilsett blåskjell og rør rundt. Tilsett hvitvin / eplemost fløte og urter. Sett på lokk, og kok til blåskjellene er åpne og perfekte.
Program
Kokepunkt
Dato
29. juni 2015
Lengde
09:56

Kommentarer

(logout)