Kylling tika og Garzpacho

Tika Masala sauser finnes å få kjøpt i de fleste matbutikker, men det er veldig enkelt å lage selv! Kjetil viser deg hvordan. Har du vært i Spania har du sikkert fått servert Garzpacho, her lager Kjetil den klassiske kalde tomatsuppen, enkelt og greit. Kylling tika1 stk hel kylling, eller bryst/lår i biter2 dl Yoghurt2 ss Garam masala3 ss Olje3 fedd Hvitløk1 boks Tomat1 dl Kokosmelk2 stk LøkKorianderSalt Forvarm ovnen til 180 grader.I en stor bolle, bland sammen yoghurt, garam masala, olje, knust hvitløk, tomat og kokosmelk. Smak til med salt.Del opp kyllingen: Skjær av brystdelene og del dem i minst to biter. Skjær av lårene og del dem i minst to biter.Vend dem godt rundt i yoghurtblandingen.Legg i en ildfast form. Skjær løken i skiver og legg på toppen.Stek i omtrent 20 minServér med ris eller couscous og grønnsaker og masse, frisk koriander.TIPS: Du kan også bake grønnsakene sammen med yoghurtblandingen Garzpacho Til 6-8 personer. 1 kg gode smaksrike tomater 1 rød paprika, renset for kjerne og frø 2 hvitløkfedd 1 liten rød eller grønn chili, renset for frø 1 ts sukker 2 ss sherryeddik eller rødvinseddik 2 ss extra virgin olivenolje  Til servering 1/2 liten slangeagurk 1/2 rødløk 1 paprika Krutonger Basilikumblader Ev. isbiterFremgangsmåteGrovhakk tomater, paprika, hvitløk og chili. Kjør alt sammen til en tykk suppe i en hurtigmikser.Tilsett sukker, eddik og olivenolje. Juster smaken med salt, pepper og ekstra eddik om nødvendig.Sil suppen og la den stå i kjøleskapet frem til servering.Skjær agurk, paprika og løk i små biter og fordel det i suppen ved servering. Serveres med krutonger, noen basilikumblader og gjerne en isbit.
Program
Kokepunkt
Dato
29. juni 2015
Lengde
13:17

Kommentarer

(logout)