Kyllingbryst og Crispy laks

Kyllingbryst kan fort bli tørt når man steker det. For å få skikkelig saftig kjøtt kan det være lurt å fylle kyllingbrystet. Her viser Kjetil deg hvordan det kan gjøres, samt hvordan du lager røsti potet. I tillegg får vi oppskrift på laks stekt crispy med god vinegrette og lun potetsalat.Kyllingbryst med appelsin og salvie med røsti potetIngredienser:4 stk kyllingbryst (med skinn og vingeben)3 ss finhakket frisk salvie1 båt revet hvitløk4 ss kremost naturell Pensling:½ dl olje2 ss honning1 ss soyasaus1 ts salt½ ts pepperca. 8 stk rød cherrytomat2 stk appelsin Slik gjør du:Bland sammen salvie, hvitløk og ost. 2. Lag en lomme under skinnet på kyllingbrystene og fyll med osteblandingen. Legg kyllingbrystene over i en smurt ildfast form og pensle over olje-/honningblandingen. 3. Sett formen midt i ovnen ved 180 °C og stek i 20-30 minutter. Skru eventuelt opp temperaturen de siste minuttene for å få litt ekstra farge på kyllingen. Server med ris, bakt cherrytomat (bakt i ovn de 3 siste minutter av kyllingens steketid) og skinnfrie appelsinbåter. TipsI stedet for kyllingbryst kan du også bruke kyllinglår naturell og fylle ost-og urteblandingen under skinnet før steking. Bruk samme stemetemperatur, og øk steketiden til ca. 45 minutter. Røsti poteter - oppskriftIngredienser4-6 poteter½ løk (kan godt bruke litt hvitløk i tillegg til løken hvis man liker det)saltpepper2 ss matfettostTilberedningSkrell potetene og løk og riv de grovt. Legg potetene i et håndkle og press ut vannet. Bland inn salt, pepper og rikelig med ost.Varm fettet i en stekepanne og legg i potetmassen. Legg på lokk og stek røstien over svak varme til den er gylden brun under, ca. 8-10 min.Hvelv røstien over på et lokk eller fat, og la den gli ned i pannen igjen. Stek videre i ca 10 minutter. Crispy laks på lun potetsalatLaksSalt rosmarinOlivenoljePotetPurreOlivenoljeReker elVinagrettedl balsamicoeddik3 ss Dijonsennepsitron3 ss honning2 små sjalottløk, finhakket2 fedd hvitløk, finhakket¼ ts salt¼ ts pepper2,5 dl olivenolje
Program
Kokepunkt
Dato
29. juni 2015
Lengde
16:09

Kommentarer

(logout)