Lam Korma og Fullkornpizza

Her får du en knakende god oppskrift på Lam Korma, retten som faktisk kommer fra Birmingham i England! Deretter lager Kjetil en superenkel pizza, du har med stor sannsynlighet alle ingrediensene klart i kjøleskapet allerede. Lam kormaIngredienser:800 g benfritt grytekjøtt av lam3 fed hvitløk1 stk løk2 ts revet frisk ingefær1 ts korianderfrø2 ts malt spisskummen1 ts malt kardemomme1 ts salt½ ts kajennepepper2 ss olje3 ss tomatpuré2 dl yoghurt naturell Slik gjør du1. Skjær kjøttet i 3 cm store terninger og ha det over i en bolle.2. Skjær den ene løken i båter og riv ingefæren. Legg dette sammen med hvitløk og det øvrige krydderet i en foodprocessor og kjør til en fin masse. Eventuelt kan man bruke en morter eller finhakke ingrediensene. Ha blandingen over kjøttet og la det stå og trekke smak en time.3. Del den andre løken i skiver, varm olje i en stor panne og tilsett løken. Stek på middels varme til løken blir myk. Skru opp varmen og tilsett lammekjøttet, stek i ca. 5 minutter til kjøttet har en nøttebrun overflate.4. Tilsett tomatpuré og 2 ss av yoghurten. Bland godt og kok til all overflødig væske er borte. Tilsett resten av yoghurten og rør til det har fått en tykk konsistens.5. Skru ned varmen, legg på lokk og la kjøttet trekke i sausen til det er mørt, ca. 30 minutter. Tilsett litt vann om nødvendig.Server med ris og indisk brød.  Fullkorn pizza Antall porsjoner: 4 4 myke tortillaer 1 boks hakket tomater 300 g kjøttdeig 140 g bacon i strimler 1 pose taco kryddermiks 1 løk i tynne skiver 2 paprikaer i tynne skiver 1 dl revet ost 1 mozarella ost i biterFremgangsmåteSett ovnen på 250 grader. La tomatene dryppe av i en sil over en bolle. Brun kjøttdeigen og bacon i en stekepanne, tilsett kryddermikset og væsken fra tomatene og la det hele koke sammen noen minutter.Legg tortillaene i en langpanne og bre de hakkete tomatene utover. Fordel kjøttblandingen, løken og paprikaen på dem, og dryss revet ost og mozarella over. Sett i ovnen og la det steke til osten er smeltet, 5 - 8 minutter.
Program
Kokepunkt
Dato
29. juni 2015
Lengde
10:06

Kommentarer

(logout)