Reinsdyr med plommer

Her får du en enkel og god måte å lage reinsdyr på. Reinsdyr med rødeplommer. Antall porsjoner: 4 

Ingredienser: 600 g reinsdyrfilet Smør til steking Salt og pepper4 røde plommer2 ss sukker2 ss bringebæreddik1 stjerneanis1 kanelstang2 dl rødvin.2 dl viltkraft1 ss smørSalt4 persillerøtter2 ss smør1 ss sukkerSalt og pepper1 sitronFremgangsmåte:Ha salt og pepper på kjøttet. Stek det helt brunt på alle sider i en panne med smør. Stek ferdig i ovn på 180 grader, 3-4 min. La kjøttet hvile i 10 min før det serveres.Del plommer i to og fjern steinen. Lag noen snitt i skinnet på hver halvdel.Kok opp en kjele med sukker og eddik. Legg i plommene med skinnet ned til det løsner - ta dette av. Ha i stjerneanis og kanelstang, samt rødvin. Kok opp og la det småkoke til plommene er møre.Ta ut plommene og tilsett viltkraft. Rør inn smør og smak til med salt. Varm plommene i sausen ved servering.Skrell persillerøtter og del i fire. Stek dem helt myke i smør. Ha i sukker mot slutten, slik at de blir glasert. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.Servér med potetmos eller kokte poteter vendt i vårløk.

Program
Kokepunkt
Dato
29. juni 2015
Lengde
09:06

Kommentarer

(logout)